تزويج فاميلي , عالي يا اين كه بد؟

ازدواج فاميلي در بستري از رابطه ها اجتماعي و در قالبي صورت يافته و با بعضا ويژگي‏هاي فرهنگي به آن معني بخشيده مي‏شود .
به اين ترتيب , براي فهم يك سري و زيرا تزويج فاميلي در جمهوري اسلامي ايران و هم چرايي ازدياد آن , مي بايست به مداقه در ميدان ارتباط ها اجتماعي جان دار در مرز و بوم و ملاحظات اجتماعي مرتبط با آن , به‏ تيتر بستر صورت دهنده و به بعدها و ويژگي‏هاي فرهنگي كه به آن معني مي‏بخشند , بپردازيم .


به طوركلي الگوهاي مختلفي در روش تعيين همسر در دولت ها مختلف موجود است . وصلت فاميلي يا اين كه خويشاوندي گونه‏اي ديرپا از تزويج است كه آن را پايين الگوي باطن همسري ( گزينش همسر از داخل تيم , قشر يا اين كه حيطه جغرافيايي خاص ) طبقه‌بندي مي‏كنند .
اين مدل وصلت به‏ باعث محدوديت در ارتباطات و كوچك بودن شبكه‏هاي اجتماعي , اقتدار شبكه‏هاي خويشاوندي , مراقبت محدوده خانوادگي و قبيله‏اي , كسب حمايت اجتماعي طايفه و فاميل , بعضا ملاحظات اقتصادي نظير مراقبت مال و اموال ارثي , محافظت سرمايه وكسب و پيشه پدري و همينطور بعضي ملاحظات فرهنگي , اجتماعي و اقتصادي ديگر كه از جامعه‏اي تا جامعه ديگر گوناگون است , درگذشته اشاعه داشته است كه با ساخت تغييرات اجتماعي , فرهنگي و اقتصادي , ارتقاء ارتباطات , توسعه و گسترش مناسبات اجتماعي , تنوع‌يابي علايق و نگرش‏ها بتدريج از ترويج آن –البته با شدت و ضعف‏هاي مختلف - كاهش يافته شده‌است .
البته مسأله اينجاست كه با وجود تغييرات فرهنگي , اجتماعي و اقتصادي هنوز نيز تزويج فاميلي سهم مهمي در دسته همسرگزيني در جامعه اهل ايران داراست كه ولي اين فرمان تا حدي در كشورهاي حيطه خاورميانه , جنوب و جنوب شرقي آسيا چشم مي‏شود .
يك كدام از مؤلفه هاي اساسي در اين باره شبكه‏هاي خويشاوندي است . از قديم كانال خويشاوندي نقش مهمي را در كليت معاش هر مورد از اشخاص جامعه بازي مي‏كرد كه در جامعه ما با وجود تغييرات اجتماعي و فرهنگي بسيار و تسريع روزافزون آنان به‏علت شكل‏ نگرفتن ساخت‏هاي توانمند جايگزين , هنوز نيز مقام شبكه‏هاي خويشاوندي در بخش اعظمي موردها و آن نيز بيشتر در شهرهاي كوچك و روستاها نگهداري شده‌است كه خويش در محافظت منزلت الگوي تزويج فاميلي نقش مهمي را ايفا مي‏كند .
از سمت ديگر , با دقت به رده با اهميت كانال خويشاوندي در مناسبات اجتماعي بويژه در شهرهاي كوچك و روستاها طبعاً وصلت فاميلي قابليت و امكان جلب حمايت اجتماعي قوم و قبيله را هم به همراه دارااست .
همينطور , فراواني شايان توجه الگوي تزويج فاميلي مي‏تواند ناشي از زير بودن اعتماد اجتماعي به‏عنوان يك كدام از مهم‏ترين مؤلفه‏هاي سرمايه اجتماعي در جامعه باشد , چنانكه شخص در تعيين همسر به‏علت اعتماد بيشتر به نزديكان از يك‏سو و ذيل بودن اعتماد اجتماعي به بقيه اشخاصي كه در دايره همسرگزيني او قرار مي‏گيرند به وصلت فاميلي يا اين كه خويشاوندي روي مي‏آورد .
درين در بين , ملاحظات و مقوله‌هايي زيرا استحكام ارتباط ها خانوادگي , تقليل مشكلات و همنوايي در تشريفات و مقدمات وصلت دربين دو خانواده –كه وجود مشكلات اقتصادي و هم بيكاري يا اين كه درآمد ذيل بعضا جوان ها و هزينه‏هاي سرسام‏آور تزويج نقش اين دليل را پررنگ مي‏سازد -

خدمات عروسي

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.