آداب عروسي


برپايي سور و سات عروسي در مرزو بوم عزيزمان سوابق اي ديرين و ديرينه داراست كه آداب برگزاري آن با گذشت سالهاي متمادي همچنان مانا و برقرار باقيمانده است و صرفا در بعضي از موردها , دست خوش تغييرات شده‌است . ديدني است بدانيد هرمورد اقوام مرزو بوم عزيزمان در برپايي اين رسوم خجسته , آداب خاص و منحصر خويش را دارا هستند . خويشان هايي نيز زيرا : بختياري , بلوچ , زنجاني , يزدي و . . . اعم از طايفه هايي مي باشند كه در برگزاري عروسي از رسومات خاص خويش پيروي مي‌نمايند . به صورت كلي برگزاري مجالس عروسي دارنده فرايند معلوم و مشتركي است كه اكثر زمان ها اقوام اهل ايران از آن تبعيت مي نمايند . به‌دنبال بعضي از مراسم هاي با اهميت و مهمي كه جوان ها بايستي از تراز ي خواستگاري تا وصلت طي كنند , ذكر خواهد شد .
اولي گام در آداب عروسي كه به نوعي مهمترين آن‌ها هم قلمداد ميگردد , برپايي خواستگاري است .
در حالتي كه كه طرفين و خانوادهايشان به تفاهمات واجب برسند ; گام بعدي برپايي ( نامزدي ( آري بران ) ( خواهد بود كه در طي آن , خانواده ي دو طرف به صورت جامع به يكديگر معرفي خواهند شد و سخن هايي بر طبق مهريه صورت خواهد گرفت .
( برپايي مراسم عقد ( از ساير پروسه داراي اهميت برگزاري مراسم عروسي به شمار مي‌رود كه در طي آن دخترو پسر به صورت دايم به يكديگر محرم خواهند شد . سازه بر ترسيم ديرينه ي اهل ايران در حين احضار شدن خطبه ي عقد از طرف عاقد , اشخاصي كه در معاش مشترك پيروز بوده اند , بر راز عروس و داماد قند مي سايند .
( جهاز بران ( از ساير آداب تزويج است كه سازه بر اين ترسيم , جهيزيه ي عروس از خانه بابا عروس به منزل ي داماد انتقال خواهد يافت .
( حنابندان ( از ساير رسومات وصلت ميباشد كه به نوعي خداحافظي عروس از منزل ي پدري قلمداد ميشود . قابل ذكر است كه بعضي از طوايف , حنابندان را براي داماد هم برگزار مينمايند . در‌اين مراسم كه در شب قبلي عروسي برپا ميگردد با استفاده از حناي تزئين شده از مهمانان پذيرايي مي‌شود و از آن‌ها منظور مي‌شود كه به نيت مباركي و خوش يمني , كمي از حنا ( علامت شعف و به روزي ) را بر كف دست خويش بگذارند .

( مراسم عروسي ( بزرگ ترين و تشريفاتي ترين مراسم عروس و داماد است كه بعد از آن , داماد عروس را براي مابقي معاش , به منزل ي خويش مي‌برد .
( پاتختي ( از مراسم هاي بعد از تزويج است . درين مراسم كه در اكثر اوقات شهرهاي جمهوري اسلامي ايران به طور زنانه اجرا مي شود , هدايايي به عروس و داماد اهدا ميشود .
( مامان زن درود ( از ساير رسومي است كه صبح فرداي عروسي برپا ميشود . درين مراسم , داماد به همراه يك بزرگتر با تنظيم ي يك هديه به ديدار مامان زن مي‌رود و از اين كه اذن داده است تا دخترش به عقد او در بيايد قدرداني مي نمايد .
( ماه عسل ( از ساير رسوماتي است كه در يك سري سال اخير به صورت پر رنگ تري بين زوج ها درآمده است . انگيزه كليدي از رفتن عروس و داماد به ماه عسل , شناخت هرچه بيشتر با اخلاق و رفتار يكديگر و گذراندن اوقاتي خوش بعد از وصلت مي‌باشد .

خدمات عروسي

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.